NOS Sport

Handballers willen op zelfde podium schitteren als vrouwen: 'Kloppen op de deur'

Voor de Nederlandse handbalmannen was het Europees Kampioenschap in januari in Hongarije een groot succes. Oranje overleefde de eerste ronde en eindigde uiteindelijk als tiende.

Het volgende doel van het team van bondscoach Erlingur Richardsson is het WK in Polen en Zweden van volgend jaar. Om daar te komen moet er in twee wedstrijden worden afgerekend met Portugal. Donderdagavond is in Portimão de heenwedstrijd, zondag de return in Nederland.

Handballers willen op zelfde podium schitteren als vrouwen, 'we kloppen op de deur'

"We hebben ons goed laten zien op het EK en we willen die lijn doortrekken", zegt keeper Bart Ravensbergen enkele dagen voor de cruciale wedstrijd in Portugal. Over de koppeling met de Portugezen is de doelman niet helemaal tevreden, maar hij ziet wel degelijk kansen.

Goede kans

"Daar hadden we van tevoren niet helemaal op gehoopt, maar het EK heeft laten zien dat we tegen zo'n land een goede kans maken."

Dat Oranje een redelijke kans maakt op een eerste WK-deelname sinds 1961 blijkt wel, want op het EK werd Portugal nog met 32-31 verslagen. Kleine kanttekening daarbij is wel dat de Portugezen veel spelers misten vanwege coronabesmettingen.

"Waarom niet nog een keer?", spreekt Ravensbergen desondanks vol vertrouwen uit.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd van Oranje tegen Portugal op het voorbije EK.

Bekijk de derde EK-wedstrijd van de Nederlandse handbalmannen, tegen Portugal

De Nederlandse mannen hebben nog niet de status die de vrouwen hebben. De handbalsters van Oranje behoren tot de wereldtop, een niveau waar Ravensbergen graag naar toe wil groeien.

'Blik vaker naar ons'

"De dames hebben het voorbeeld gegeven en de laatste jaren hebben we twee keer het EK gehaald en op het laatste EK goede resultaten gehaald. We kloppen steeds meer op de deur en we willen meer. Daar horen WK's naturlijk ook bij."

Rechteropbouwspeler Kay Smits valt hem bij. "Wanneer mensen het over handbal hebben, dan denken ze aan de vrouwenploeg. Ze hebben ook fantastisch reclame gemaakt voor de handbalsport, maar ik hoop ook dat de blik vaker naar ons gaat."

De blik gaat donderdagavond sowieso op Ravensbergen en Smits, wanneer om 20.00 uur de wedstrijden tegen Portugal begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl