NOS VoetbalAangepast

Real Madrid op halve kracht langs Getafe, Atlético Madrid verslikt zich weer in Mallorca

Real Madrid heeft zonder problemen de thuiswedstrijd tegen Getafe gewonnen. De koploper in Spanje, dat eerder dit seizoen nog met 1-0 verloor van de stadgenoot, boekte een 2-0 zege en komt zo weer een stapje dichter bij de titel.

Stadgenoot Atlético stootte zich wel voor de tweede keer aan dezelfde steen. Tegen laagvlieger RCD Mallorca verloor het na de 2-1 nederlaag thuis opnieuw: 1-0.

Marcelo knuffelt doelpuntenmaker Casemiro.

Het zijn zonnige tijden aan de Avenida Castellana de laatste weken, met Karim Benzema als stralend middelpunt. De Franse spits maakte midweeks een hattrick tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League, nadat hij eerder al hoogstpersoonlijk met drie treffers Paris Saint-Germain had uitgeschakeld.

Ook tegen Getafe legde Benzema de bal al snel in het net, maar zijn treffer werd op advies van de VAR geannuleerd wegens buitenspel. Keeper David Soria hield ook Marcelo en Federico Valverde van scoren af, maar op de kopbal van Casemiro was hij kansloos. Ook na rust stribbelde Getafe niet echt tegen, maar ook Real schakelde een tandje terug.

Valverde kwam nog dicht bij een treffer: de middenvelder poeierde centimeters naast de paal na een verrassend genomen vrije trap. Even later was het toch 2-0 door Lucas Vazquez, die de bal op aangeven van Rodrigo koeltjes in de verre hoek duwde.

Gareth Bale lost Karim Benzema af in het competitieduel met Getafe.

Na de 2-0 was het tijd om de belangrijkste spelers rust te geven. Zo ontstond het opvallendste moment van de wedstrijd: nadat Benzema onder een staande ovatie naar de kant was gegaan, werd invaller Gareth Bale onthaald met een striemend fluitconcert.

De Welshman beantwoordde de geste met een minzaam lachje.

Atlético stoot zich aan dezelfde steen

De een keek vol bewondering, de ander sprak er schande van: de 5-5-0-opstelling van Atlético Madrid in de kwartfinales van de Champions League tegen Manchester City.

Trainer Diego Simeone haalde de schouders op over de kritiek, koesterde de nipte 1-0 nederlaag en zal zijn ploeg tot de tanden toe bewapenen voor de return in Madrid komende woensdag.

Diego Simeone ziet zijn ploeg verliezen tegen RCD Mallorca.

Minder tevreden zal de Argentijnse oefenmeester zijn na de 1-0 nederlaag tegen laagvlieger Real Mallorca. Daarmee kwam namelijk een einde aan de reeks van zes overwinningen in La Liga.

De enige treffer op de Balearen viel na rust uit een strafschop, die door de Kosovaar Vedat Muriqi werd benut. Opvallend genoeg verslikte Atlético zich eerder dit seizoen in eigen huis ook al in Mallorca.

Vedat Muriqi wordt achtervolgd door zijn medespelers na zijn 1-0 tegen Atlético Madrid.

Dit seizoen is het nihilistische cholisme (de bijnaam die het verdedigende voetbal onder Simeone in de loop der tijd gekregen heeft) eerder uitzondering dan regel in Madrid.

In de eigen competitie kreeg Atléti dit seizoen in 31 wedstrijden al meer goals tegen (38) dan in de negen voorgaande seizoenen na 38 duels. Aanvallend is de club nog maar tien treffers verwijderd van de 67, waarmee vorig seizoen de titel werd gegrepen.

Atléti moet dit seizoen nog alle zeilen bijzetten om een plek bij de topvier veilig te stellen. De voorsprong op nummer vijf Real Betis is slechts een punt.

Villarreal gelijk in duel der subtoppers

Villarreal verraste in de kwartfinales van de Champions League met een verdiende 1-0 zege op Bayern München. In de eigen competitie heeft de ploeg van Arnaut Danjuma plaatsing voor de Champions League al uit het hoofd gezet.

In het subtopduel met Athletic Club - de club van trainer Marcelino, die in 2014 promoveerde met Villarreal en de club naar de subtop van La Liga en Europa loodste - kwam Villarreal niet verder dan 1-1.

Raúl García opende voor rust de score voor de bezoekers uit Baskenland. Alfonso Pedraza voorkwam met een harde pegel de nederlaag voor Villarreal. Danjuma werd gespaard en begon op de bank, maar viel na een uur in.

De stand in La Liga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl