NOS Schaatsen

Diskwalificaties Knegt en De Laat op eerste dag WK shorttrack

Diskwalificaties Knegt en De Laat op eerste dag WK shorttrack

Op de eerste dag van de WK shorttrack in Montreal zijn Sjinkie Knegt (op de 500 meter) en Itzhak de Laat (op de 1.000 meter) tegen een diskwalificatie aangelopen, vanwege ongeoorloofde inhaalacties. Beiden missen daardoor op de genoemde afstanden de kwartfinales.

Knegt plaatste zich op de 1.000 en de 1.500 meter wel voor de volgende ronde en hetzelfde geldt voor De Laat op de 500 en de 1.500 meter.

Bij de vrouwen overleefden Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Yara van Kerkhof vrijdag de eerste schiftingen. Zij komen zaterdag in actie in de halve finales van de 1.500 en de kwartfinales van de 500 meter en een dag later in de kwartfinales van de 1.000 meter.

Suzanne Schulting moet vanwege een positieve coronatest de WK aan zich voorbij laten gaan. De 24-jarige shorttrackster wilde in Montreal haar wereldtitels op alle vijf nummers verdedigen, maar daar ging donderdag dus al een streep door. Van Kerkhof is haar vervanger op de individuele nummers.

Poutsma testte vorige week eveneens positief op corona, maar mocht donderdag na een negatief testresultaat alsnog afreizen naar Canada, waar ze de aflossingsploeg completeert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl