Reddingswerkers zoeken naar de vermiste duikers
NOS Nieuws

Zoektocht naar vermiste Nederlandse jongen in Maleisië gaat door

In Maleisië wordt opnieuw gezocht naar drie vermiste duikers, onder wie een Nederlandse jongen van 14 jaar oud. De drie verdwenen woensdag bij het eiland Tokong Sanggol, samen met hun Noorse duikinstructeur.

De Noorse vrouw werd gisterochtend gered op 40 kilometer afstand van de plek waar ze met de drie toeristen was gaan duiken. Maar van de Nederlandse jongen, zijn 46-jarige Britse vader en een Franse 18-jarige vrouw is nog niets vernomen.

Schipper gebruikte mogelijk drugs

Bijna honderd reddingswerkers doen mee aan de zoektocht op zee. Er zijn ook boten en vliegtuigen ingezet. De Maleisische autoriteiten gaan er nog steeds van uit dat de vermiste duikers levend worden teruggevonden, omdat ze ervaren zijn en een goede duikuitrusting bij zich hebben.

Volgens de Noorse duikinstructeur verloor ze de drie uit het oog toen ze van de boot wegdreven vanwege de sterke onderwaterstroming, maar ze zei dat de groep wel nog even boven water is gekomen. De schipper zag hen toen mogelijk niet vanwege het slechte weer. Kort daarna raakte de instructeur verwijderd van de drie.

De Maleisische politie zegt dat de schipper positief is getest op drugs. Hij zit vast voor onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl