VVV, Excelsior en Zwolle verder

VVV-Venlo, Excelsior, FC Zwolle en Helmond Sport hebben de laatste ronde van de nacompetitie gehaald.

VVV ging verder door na de 2-1 uitzege thuis met 2-0 te winnen van FC Volendam.

Robert Cullen opende voor rust de score met een droge knal en Ruud Boymans bepaalde na de pauze de eindstand met een niet al te harde schuiver op 2-0.

Excelsior, net als VVV nog steeds eredivisionist, schakelde FC Den Bosch uit. In Rotterdam werd het 3-1 en dat was ruim voldoende na de 3-3 van donderdag in Noord-Brabant.

Geert-Arend Roorda maakte het openingsdoelpunt op Woudestein. Na amper twintig minuten volleerde de Fries de bal prachtig binnen. Den Bosch drong in de tweede helft aan en kwam een kwartier voor tijd via Niels Vorthoren op gelijke hoogte. Pas in de laatste tien minuten besliste Excelsior de wedstrijd: Ryan Koolwijk benutte een strafschop.

Zwolle na strafschoppen door

Zwolle plaatste zich ternauwernood voor de laatste ronde van de play-offs. Nadat in Leeuwarden met 2-1 was verloren van sc Cambuur, boekte het thuis op de valreep een 2-1 zege, waarna het de strafschoppenserie met 7-6 won.

Cambuur kwam voor rust op 1-0 door Mark de Vries, die zich tussen twee verdedigers wurmde en scoorde. Albert van der Haar maakte gelijk met een van richting veranderd schot, waarna in de extra tijd Yanic Wildschut Zwolle redde met een schot van afstand.

Na de doelpuntloze verlenging groeide doelman Diederik Boer in de penaltyreeks uit tot de held van Zwolle door de inzetten van Danny Guijt en Dennis van der Wal te stoppen en zelf te scoren. Bij de Zwollenaren miste Sjoerd Ars als enige.

Helmond Sport

Helmond Sport haalde ten koste van BV Veendam de laatste ronde van de play-offs. De Brabanders wonnen op eigen veld met 1-0 na in het hoge noorden met 3-3 gelijk te hebben gespeeld.

Marnix Kolder had in de tweede helft Veendam op voorsprong kunnen zetten, maar hij faalde vanaf de strafschopstip. Mark Veldmate bezorgde Helmond Sport twintig minuten later met een kopbal de overwinning.

Helmond Sport speelt donderdag 26 mei tegen Excelsior om een plek in de eredivisie. Dan komt FC Zwolle thuis uit tegen VVV. Op zondag 29 mei zijn de returns.