Boris Johnson
NOS Nieuws

Johnson vindt dat trans vrouwen niet moeten meedoen aan vrouwensporten

Trans vrouwen zouden niet moeten deelnemen aan sportwedstrijden voor vrouwen, vindt de Britse premier Boris Johnson. "Ik denk dat als man geborenen niet aan vrouwensporten zouden moeten deelnemen" zei Johnson. "Misschien is dat controversieel om te zeggen, maar dat lijkt mij redelijk".

De premier liet verder weten dat wat hem betreft vrouwen "plekken moeten hebben die alleen voor vrouwen zijn. Of dat nou in ziekenhuizen, gevangenissen en kleedkamers is. Zo denk ik er op dit moment over."

'Open voor discussie'

De premier vertelde echter wel open te staan voor een discussie over zijn mening. "Als ik hiermee in conflict kom met anderen, dan moeten we daarover praten. Het betekent niet dat ik niet uitermate sympathiek tegenover mensen sta die van geslacht willen veranderen. Het is uitermate belangrijk dat we mensen veel liefde en steun geven bij het nemen van die beslissingen."

Met zijn opmerkingen reageert Johnson onder meer op de zaak rond de wielrenster Emily Bridges. Zij werd vorige week uitgesloten van deelname van de Britse nationale kampioenschappen omnium. De transgender atleet mocht van de Britse wielerbond wel meedoen nadat zij haar testosteronwaarden had verlaagd, maar de internationale wielerbond UCI hield dat tegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl