Selma Poutsma mist de WK shorttrack in Montréal
NOS Sport

Shorttrackers Poutsma en Steenaart missen WK door coronabesmetting

Shorttrackers Selma Poutsma en Bram Steenaart missen de WK shorttrack in Montreal vanwege een coronabesmetting. Het toernooi in Canada is van 8 tot en met 10 april.

Beide shorttrackers waren al aanwezig in Canada, op een trainingskamp in Calgary. Daar testten ze positief op corona. Na een week quarantaine zijn beide schaatsers teruggevlogen naar Nederland.

Poutsma, die op de afgelopen Winterspelen in Peking nog goud pakte op de 3000 meter relay voor vrouwen, testte op het vliegveld nog negatief. Maar een dag later kwam het tegenovergestelde resultaat eruit bij een zelftest die de teamleden dagelijks ondergaan.

Selma Poutsma (links) na het winnen van goud in Peking, met Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Xandra Velzeboer

Steenaarts reageert behoorlijk teleurgesteld, aangezien zijn schaatsseizoen er nu op zit. "Niet zo gelukkig dit seizoen, na het breken van mijn enkel en nu, een week voor het begin van de WK tegen Covid-19 oplopen: het seizoen is over", meldt hij op Instagram.

Vervangers heeft bondscoach Jeroen Otter niet kunnen oproepen, waardoor de Oranje-selectie in Montréal nu uit vier mannen en vier vrouwen bestaat. Suzanne Schulting verdedigt in Canada op alle vijf nummers haar wereldtitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl