Elon Musk tijdens de opening van de Tesla-fabriek in Duitsland
NOS NieuwsAangepast

CNN: Elon Musk is rijkste man ooit, vermogen van 300 miljard dollar

Zakenman Elon Musk is de rijkste man ter wereld. De eigenaar van Tesla en SpaceX heeft volgens de wereldranglijst van Forbes met de rijkste mensen momenteel een vermogen van 300 miljard dollar (275 miljard euro).

CNN concludeert op basis van die gegevens dat Musk zelfs de rijkste man ooit is. Zijn vermogen schommelt, omdat een groot deel ervan uit aandelen bestaat. De koers daarvan bepaalt de precieze omvang van de rijkdom van de ondernemer. De site van Forbes vermeldt de meest recente cijfers over Musks vermogen.

Musk heeft een voorsprong van 100 miljard dollar (92 miljard euro) op de oprichter van Amazon en eigenaar van ruimterivaal Blue Origin, Jeff Bezos. Begin vorig jaar was Bezos nog de rijkste man ter wereld maar onder meer dankzij zijn aandelen in Tesla heeft Musk goede zaken gedaan.

Elon Musk is inmiddels het dubbele waard van de legendarische investeerder en Berkshire Hathaway-topman Warren Buffett. Die begon met investeren toen hij 11 jaar oud was, in 1941. Inmiddels is hij 91 en heeft hij een vermogen van 125 miljard dollar (114 miljard euro).

Musk is sinds gisteren ook bestuurslid van Twitter. Met ruim 9 procent van de aandelen is hij de grootste individuele aandeelhouder van het platform. De Tesla-voorman is al jarenlang prominent aanwezig op Twitter en kwam er eerder ook door in de problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl