Huis ingestort in Oldenzaal
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Drie mensen gered uit ingestort huis Oldenzaal, burgemeester spreekt van wonder

In Oldenzaal is vanochtend een huis ingestort. Het voor zover bekend laatste slachtoffer is door de brandweer onder het puin vandaan gehaald. Het gaat om de vader van een gezin. Een moeder en dochter werden eerder uit het puin gered. De man is buiten levensgevaar, de moeder en dochter raakten lichtgewond.

De woning aan de Hoefsmid stortte vanochtend rond 09.45 uur in door een gasexplosie. Een zoon en een installatiemonteur waren buiten en hoefden niet te worden gered, meldt RTV Oost. De monteur raakte lichtgewond.

De installatiemonteur was in de woning om een laadpaal te installeren. Hierbij is vermoedelijk een gasleiding geraakt, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het huis stortte vanochtend in:

Huis in Oldenzaal stort volledig in

De moeder en dochter konden vrij snel uit het puin worden gehaald, maar de redding van de vader duurde langer. Een team Specialisme Technische Hulpverlening heeft geholpen om de vader te bevrijden. Dit is een team dat gespecialiseerd is in onder meer ingestorte gebouwen en kan helpen met het lokaliseren van slachtoffers. Tijdens de reddingsoperatie was wel constant contact met de man.

Alle slachtoffers zijn in het ziekenhuis, zegt burgemeester Welman van Oldenzaal. In de loop van de week hoopt hij op meer duidelijkheid over de exacte oorzaak van de explosie.

Wonder

Tijdens een persgesprek zei hij "ontzettend blij en opgelucht te zijn dat de bewoners en de monteur die aan het werk was, buiten levensgevaar zijn". Hij noemt het een wonder dat iedereen die in de ingestorte woning aanwezig was het kan navertellen.

Verschillende huizen rondom de woning zijn door de explosie beschadigd geraakt. Een constructeur van de gemeente en de stichting Salvage brengen de schade in kaart. Alle bewoners kunnen naar verwachting vanavond weer naar huis. Voor omwonenden wordt vanavond ook een bijeenkomst georganiseerd. De burgemeester zal daar ook bij zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl