Pedri viert met Ousmane Dembélé zijn 1-0 voor Barcelona

Barcelona stijgt naar tweede plaats na winst op Sevilla en prachtgoal Pedri

Barcelona blijft het goed doen in de Spaanse La Liga. De Catalanen hebben in Camp Nou tegen het immer stugge Sevilla, dat de minst gepasseerde defensie van de competitie heeft, hun zesde competitiezege op rij geboekt: 1-0.

Door de overwinning nam Barcelona op de ranglijst de tweede plek over van Sevilla en kan de ploeg van Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis Depay - met een wedstrijd minder gespeeld - zijn pijlen nu richten op koploper Real Madrid.

De Madrilenen staan twaalf punten voor op Barcelona.

Barcelona speelde met Frenkie de Jong in de basis, terwijl Depay op de bank begon en Luuk de Jong, die nog onder contract bij Sevilla staat, vanwege een coronabesmetting er niet bij was.

De club uit Andalusië wachtte vooral af en Barcelona speelde in een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. De Catalaanse druk nam in de tweede helft steeds meer toe en Sevilla-doelman Bono moest zich enkele keren strekken op een treffer te voorkomen.

Pedri beslist wedstrijd

Pedri besliste in de 72ste minuut de wedstrijd voor Barcelona door twee Sevilla-spelers op het verkeerde te zetten, waarna hij met een diagonaal schot in het zijnet knap scoorde. De thuisploeg zocht daarna met invaller Depay nog naar de 2-0, maar die viel niet.