NOS Wielrennen

Van der Poel toont zich na grootse zege waardig kampioen: 'Pogacar was de sterkste'

Mathieu van der Poel voelde na zijn tweede overwinning in de Ronde van Vlaanderen mee met uitdager Tadej Pogacar, die de hele wedstrijd de controle had maar in de sprint werd afgebluft. "Ik had hem dat podium gegund. Zelfs de zege had ik hem gegund", aldus Van der Poel tegen Sporza.

Pogacar verrichtte in de finale van de wedstrijd veel kopwerk, waarbij Van der Poel naar eigen zeggen op zijn tandvlees reed en zelfs op het punt stond om te lossen. "Tadej was de sterkste in de koers", gaf de winnaar toe.

Pogacar eindigde uiteindelijk als vierde, nadat hij op de streep nog door achtervolgers Dylan van Baarle en Valentin Madouas voorbij werd gestreefd.

Bekijk hieronder de reacties van Van der Poel en nummer twee Dylan van Baarle.

Waar Pogacar dit jaar debuteerde in de Ronde, verscheen Van der Poel al voor de vierde keer aan de start. "Het is misschien een voordeel om dit al een paar keer gedaan te hebben", zo benadrukte Van der Poel dat zijn ervaring in 'Vlaanderens Mooiste' - met een zege in 2020 en een tweede plaats in 2021 - van doorslaggevende betekenis kan zijn geweest.

Van der Poel maakte eind maart in Italië zijn rentree in wedstrijdverband, na maandenlang met rugproblemen te hebben gekampt. "Ik heb denk ik nog nooit zo hard gewerkt om hier te kunnen staan, het is leuk dat dit dus ook loont", aldus de renner.

Volgende week is Van der Poel ook weer een van de favorieten bij de Amstel Gold Race.

Van der Poel pokert met Pogacar en wint Ronde van Vlaanderen, Van Baarle tweede

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl