NTR Narcostaat
NOS Nieuws

Crimineel Mink K. opgepakt in Libanon

In Libanon zijn twee Nederlanders opgepakt die internationaal werden gezocht voor drugshandel. Een van hen is crimineel Mink K. (60), al tientallen jaren een bekende naam uit de Nederlandse onderwereld. Ook een man van 41 is opgepakt.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee van betrokkenheid bij cocaïnetransporten van Zuid-Amerika naar Nederland. Daarmee zouden honderden kilo's coke zijn gemoeid. Het duo kwam in het vizier van het OM door onderschepte en gekraakte berichten.

K. wordt in verband gebracht met een partij van 370 kilo cocaïne die in 2020 in Antwerpen aankwam, verstopt tussen dozen bananen. De criminelen achter het transport raakten het zicht op de partij kwijt.

Volgens het OM blijkt uit de onderschepte berichten dat K. vanuit Libanon probeerde te achterhalen waar de drugs waren gebleven. Ze werden later dat jaar in beslag genomen in een Duitse supermarkt.

De andere opgepakte verdachte zou betrokken zijn geweest bij transporten van 750 en 840 kilo cocaïne die vorig jaar werden onderschept in de havens van Antwerpen en Rotterdam. Volgens Het Parool gaat het om Najim Z., die ook wordt gezien als een financiële man van Ridouan Taghi.

Het OM heeft Libanon om de uitlevering van beide verdachten gevraagd. Of en wanneer het tot een uitlevering komt, is nog onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl