Bruce Willis in 2019 bij een filmgala in New York
NOS NieuwsAangepast

Hollywoodster Bruce Willis stopt met acteren vanwege taalstoornis

Hollywoodster Bruce Willis, bekend van onder meer de actiefilmreeks Die Hard, stopt met acteren. De oudste dochter van Willis schrijft namens de familie op haar Instagramaccount dat er recent bij haar vader afasie is vastgesteld, een taalstoornis veroorzaakt door niet-aangeboren hersenletsel.

De stoornis heeft een negatieve invloed op de cognitieve vaardigheden van Willis, meldt Rumer Willis: "Als gevolg hiervan, en na lange overpeinzingen, beëindigt Bruce de carrière die zoveel voor hem heeft betekend".

Willis, 67 jaar, begon zijn acteercarrière eind jaren 70 in New York in het theater. Na een aantal kleine rollen in films volgde in 1988 zijn grote doorbraak in Die Hard. In die film speelt Willis politieagent John McClane, die zich toevallig in een wolkenkrabber bevindt als het pand wordt aangevallen door terroristen. Hij maakt eigenhandig een einde aan de aanval. De film werd de standaard voor actiefilms en kreeg nog vier vervolgen, met als meest recente deel A Good Day to Die Hard uit 2013.

20th Century Studios plaatste vier jaar geleden de eerste Die Hard-trailer nog eens op YouTube, om te vieren dat de film dertig jaar geleden was uitgebracht:

Willis werd na Die Hard een van de populairste en meest gewilde Hollywoodacteurs. Hij speelde in tal van bekende films, waaronder Pulp Fiction (1994), 12 Monkeys (1995), Armageddon (1998) en The Sixth Sense (1999).

In 2006 kreeg Willis een ster op de prestigieuze Walk of Fame in Hollywood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl