In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Twee mannen (57 en 62) doodgeschoten in McDonald's Zwolle, dader nog niet gepakt

Bij een schietpartij in een McDonald's-vestiging in Zwolle zijn twee mannen van 57 en 62 jaar oud gedood, meldt de politie. Beide slachtoffers kwamen uit Zwolle. De dader of daders zijn nog niet opgepakt.

Ooggetuigen zeggen tegen RTV Oost dat de schutter rond 18.00 uur de zaak van McDonald's in Zwolle-Noord binnenliep en eten bestelde. Daarna ging hij zitten aan een tafeltje en opende hij het vuur op twee mannen die naast hem zaten te eten. Daarop ontstond grote paniek onder de bezoekers, die allemaal tegelijk naar buiten probeerden te vluchten.

Volgens de regionale omroep waren op het moment van de schietpartij meerdere mensen, onder wie ook kinderen, binnen. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse:

Doden bij schietincident McDonald's in Zwolle

Toen de politie aankwam, was een van de slachtoffers al overleden. Agenten hebben nog geprobeerd om de andere man te reanimeren, maar ook hij is in het restaurant overleden.

Politie zoekt getuigen en beelden

Volgens de politie is nog niet duidelijk of er een of meerdere verdachten zijn. Er is een grootschalig onderzoek opgestart en de omgeving van het restaurant is afgezet.

De politie hoopt nog meer getuigen te spreken. Ook worden mensen die beelden van het incident of mogelijke vluchters hebben, gevraagd zich te melden.

De politie geeft geen informatie over de achtergrond van de doodgeschoten mannen. Er zijn berichten dat het twee broers van Turkse afkomst zijn. Het is niet duidelijk of het gaat om afrekening in het criminele circuit.

'Veel impact'

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle laat weten zeer geschrokken te zijn door het schietincident. Hij spreekt van een heftige gebeurtenis "die veel impact heeft op de medewerkers en de aanwezige bezoekers".

"Mijn gedachten zijn bij alle getroffenen en de nabestaanden van de slachtoffers en bij iedereen die er ongevraagd ooggetuige van is geweest", aldus Snijders.

Advertentie via Ster.nl