1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Hackers maken ruim 550 miljoen euro in cryptomunten buit

Blockchainbedrijf Ronin is het slachtoffer geworden van een de grootste cryptodiefstallen ooit. Dat maakte het bedrijf zelf bekend via Twitter. De buit bedraagt omgerekend in euro's ruim 550 miljoen.

Ronin vervult een belangrijke rol in de handel in zogeheten NFT's. Deze digitale eigendommen worden veelal verhandeld in cryptomunten als ethereum. Daar hadden de hackers het waarschijnlijk op voorzien toen ze de systemen van Ronin aanvielen op 23 maart.

Met gehackte privésleutels lukte het de dieven om in twee transacties cryptovaluta uit de Ronin-systemen weg te sluizen. In totaal maakten de hackers 173.600 ethereum en 25,5 miljoen USD Coins buit. Met de huidige wisselkoers zijn die digitale munten zo'n 558 miljoen euro waard.

Ronin ontdekte de diefstal vanochtend door een melding van een gebruiker die tevergeefs probeerde 5000 etherium op te nemen. Inmiddels werkt het bedrijf samen met wetshandhavers, forensische crypto-experts en hun investeerders om ervoor te zorgen dat het gestolen geld wordt teruggevorderd of terugbetaald.

Via de blockchain is te zien dat de meeste gestolen munten nog niet doorverhandeld zijn en nog in de digitale portemonnee van de hackers zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl