Meagan Duhamel en Eric Radford bij de Olympische Spelen van 2018
NOS Sport

ISU schorst commentatoren na opmerking over 'bitch uit Canada'

Twee commentatoren die zich bij de WK kunstschaatsen in het Franse Montpellier ongepast uitlieten over de voormalig kunstschaatsster Meagan Duhamel zijn door de internationale schaatsunie ISU geschorst. Op het ISU-kanaal van het evenement noemde de Britse commentator Simon Reed Duhamel "de bitch uit Canada".

Reed maakte de opmerking na de korte kür voor paren in de veronderstelling dat de microfoon was uitgeschakeld. Daarna lachten Reed en zijn co-commentator Nicky Slater. Duhamel had evenals andere schaatsers eerder kritiek geleverd op de twee commentatoren, die normaal gesproken werken voor het Britse Eurosport.

Zie in onderstaande tweet de kritiek van Duhamel op de commentatoren.

"Er is geen plaats voor intimiderend en grof taalgebruik, opmerkingen en gedrag in de sport en onze samenleving", stelde de ISU in een statement. "De ISU heeft meteen actie ondernomen om beide commentatoren met onmiddellijke ingang te schorsen en geen van beiden zal voor de ISU werkzaam zijn bij toekomstige kunstschaatsevenementen."

De ISU kondigde daarnaast een intern onderzoek aan en bood excuses aan aan Duhamel, die met partner Eric Radford in 2015 en 2016 wereldkampioen werd. De 36-jarige Duhamel liet in onderstaande boodschap op Twitter weten ook excuses van commentator Reed te hebben ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl