Balsamo laat Wiebes achter zich
NOS Wielrennen

Balsamo verslaat Wiebes in vijfde editie van Brugge-De Panne

De Italiaanse Elisa Balsamo heeft de vijfde editie van Brugge-De Panne, de vierde World Tour-wedstrijd van 2022, gewonnen. De renster van Trek-Segafredo won na 163 kilometer koers met overmacht de sprint van een eerste groep.

Op zeventien kilometer voor de aankomst was er een grote valpartij in het peloton, waarna er zo'n dertig rensters over bleven voor de zege. Onder hen waren behalve Balsamo de Nederlandse Lorena Wiebes (Team DSM). Lotte Kopecky (Team SD Worx), Chloe Hosking (Rally Racing) en Marta Bastianelli (UAE Team ADQ).

Ook in slotfase was er een valpartij, waarna Wiebes hard moest werken om weer voorin te komen. In de sprint kwam ze vervolgens ruim tekort tegen Balsamo, die zondag ook al de Trofeo Alfredo Binda had gewonnen.

Wiebes afgestopt

Voor Wiebes was het een bittere pil. De 23-jarige maakt tot nu toe een ijzersterk seizoen door en was ook voor Brugge-De Panne topfavoriet voor de zege.

Ze won de laatste drie wedstrijden waar ze aan meedeed. Op de GP Oetingen, de Ronde van Drenthe en Nokere Koerse was ze - soms met afstand - de sterkste.