Lois Abbingh in actie namens het Nederlands team
NOS Sport

Handbalster Abbingh in verwachting en mist EK: 'Gezondheid baby voor medailles'

Handbal-international Lois Abbingh (29) is in verwachting van haar eerste kind, vertelt ze op de website van haar Deense club Odense Håndbold.

De linkeropbouwspecialist zal in oktober bevallen en mist daardoor het EK in Noord-Macedonië, Montenegro en Slovenië, dat een maand later wordt gehouden.

Wereldkampioen en topscorer

Abbingh is al jaren een vaste waarde bij het Nederlands team met als hoogtepunt de WK-titel in 2019. Ze werd topscorer van dat WK in Japan en maakte de winnende in de finale tegen Spanje.

Ook bij haar clubs is ze succesvol. Zo werd ze in 2010 als speelster van E&O verkozen tot talent en beste linkeropbouwster van het seizoen. In 2019 werd ze tevens verkozen tot meest waardevolle speelster van de Russische competitie, als speelster van Rostov-Don. Sinds 2020 speelt ze in Denemarken, waar ze vorig seizoen kampioen werd.

Aanmoedigen

Bij de aankondiging van de zwangerschap stelt Abbingh duidelijke prioriteiten: "We zijn zo blij met de komst van ons eerste kind. Op dit moment doe ik er natuurlijk alles aan om voor de gezondheid van de baby te zorgen. Daarna kijk ik er naar uit om weer voor medailles te strijden voor Odense. Tot die tijd zal ik de meiden aanmoedigen vanaf de zijlijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl