NOS Voetbal

Onana betrokken bij auto-ongeluk in Kameroen, maar Ajax-doelman is ongedeerd

Afgaand op de foto's die op sociale media rondgaan mag het een wonder heten, maar André Onana is zonder verwondingen uit zijn auto gestapt na een frontale botsing in zijn thuisland Kameroen. De Ajax-doelman kan vrijdag volgens zijn zaakwaarnemer ook gewoon spelen voor zijn nationale ploeg.

Afrikaanse media publiceerden foto's waarop te zien is dat twee auto's frontaal op elkaar zijn gebotst. In een filmpje, gemaakt op de plek van het ongeluk, is Onana te zien. Hij was op weg naar het trainingskamp van Kameroen. "Hij is in orde en hij kan spelen", meldt Albert Botines, de zaakwaarnemer van de 25-jarige keeper.

De broer van Onana zou wel gewond zijn geraakt, hij zou ook de bestuurder van de auto zijn geweest.

André Onana

Kameroen speelt vrijdag thuis tegen Algerije in de play-offs om een WK-ticket, vier dagen later is de return. Onana is eerste keus onder de lat bij de Ontembare Leeuwen, met wie hij anderhalve maand geleden derde werd op de Afrika Cup.

De keeper is dat sinds kort ook weer bij Ajax, waar hij na dit seizoen transfervrij vertrekt. Alles wijst erop dat Onana al een contract heeft getekend bij Internazionale, de club van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries.

In onderstaande tweet is te zien dat Onana inderdaad geen zichtbare verwondingen heeft opgelopen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl