NOS Voetbal

Oppermachtig PSV is snel klaar met Fortuna Sittard en blijft in het spoor van Ajax

Bekijk de samenvattting van PSV - Fortuna Sittard

Een thuiswedstrijd tegen een degradatiekandidaat, terwijl je zelf om het landskampioenschap strijdt; in een dergelijk scenario laat de uitkomst zich gemakkelijk raden. En PSV, de titelpretendent in het verhaal, won inderdaad doodsimpel, laagvlieger Fortuna Sittard werd met 5-0 over de knie gelegd.

De Eindhovenaren blijven daardoor in het spoor van koploper Ajax, dat zich eerder op zondag met veel moeite naar een 3-2 zege op Feyenoord knokte. PSV's achterstand op de Amsterdammers bedraagt twee punten.

PSV viert de 1-0 van Philipp Max

Een oppermachtig PSV leidde halverwege al met 3-0, in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard die nooit een wedstrijd was. Philipp Max opende in de tiende minuut het bal, waarna Ritsu Doan en Eran Zahavi de score opvoerden.

In de tweede helft was het aan Yanick van Osch te danken dat PSV niet uitliep naar een monsterscore. Dankzij puike reddingen van de Fortuna-doelman op inzetten van Max en Érick Gutiérrez duurde het tot de 77ste minuut voordat de 4-0 viel. Toen had Van Osch geen antwoord op een schot van Bruma, ook omdat de Portugees alle tijd kreeg om aan te leggen.

Na afloop werd trainer Roger Schmidt gevraagd naar de oproep die zijn geblesseerde aanvoerder Cody Gakpo kreeg voor het Nederlands elftal. Verdediger Jordan Teze is voor het eerst opgeroepen en zal als debutant een liedje moeten zingen voor de groep.

PSV bleef jagen op meer en kreeg loon naar werken. Joey Veerman vond invaller Carlos Vinícius, die simpel binnen kon tikken voor de 5-0. Zo boekte de ploeg van trainer Roger Schmidt doodsimpel zijn zesde zege op rij in de eredivisie en blijft de titelrace springlevend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl