Rui Mendes (rechts)heeft FC Emmen op voorsprong gezet

FC Emmen wint in Venlo en profiteert optimaal van falende concurrentie

Koploper FC Emmen heeft goede zaken gedaan in de eerste divisie. De Drenten zagen vrijdag de nummers twee tot en met negen punten verspelen en profiteerden optimaal door bij VVV-Venlo met 2-0 te winnen: 2-0.

De gasten waren op weg naar een droomstart toen Jasin-Amin Assehnoun in de derde minuut gehaakt werd en de bal op de stip ging. De buitenkans bleek evenwel niet besteed aan Reda Kharchouch, die onbesuisd over schoot.

Kort daarop had ook VVV de score kunnen openen, maar de met enig fortuin in kansrijke positie gekomen Kees de Boer tikte de bal net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Hoewel Emmen een veldoverwicht had, kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet voor rust.

Voortkabbelend

Na de pauze kabbelde het duel lange tijd voort. Emmen had wel weer een veldoverwicht, maar deed daar bar weinig mee. Totdat aanvoerder Jari Vlak halverwege de tweede helft met een fraaie pass Rui Mendes bereikte en de middenvelder voor de vierde wedstrijd op rij doel trof: 0-1.

In de blessuretijd gaven de mannen van Dick Lukkien de zege extra cachet door een treffer van Azzeddine Toufiqui, die suffig balverlies van Sem Dirks, die er bij de 0-1 ook al niet jofel uitzag, vakkundig afstrafte.

Door de overwinning heeft Emmen achtervolger FC Volendam, dat vrijdag op de valreep nog een punt overhield aan het bezoek aan ADO Den Haag (1-1), op drie punten achterstand, terwijl Excelsior al tegen een gat van acht punten aankijkt.