De Schiebroekstraat in Zoetermeer is afgezet
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Straat Zoetermeer vanochtend afgezet na vondst explosief in auto

De politie heeft vanochtend langdurig een straat in Zoetermeer afgezet omdat er een explosief in een auto lag. Bewoners kregen het advies om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Dat gebeurde nadat eerder vanochtend een man in camouflagekleding werd opgepakt. Hij bleek een explosief in een auto te hebben achtergelaten.

"Het is wel heftig dat het zo dichtbij komt", zegt een kapster aan de Schiebroekstraat bij Omroep West. "Er gebeurt hier wel eens wat, maar niet zulke schokkende dingen."

De problemen in Zoetermeer begonnen toen de politie de melding kreeg dat een man in camouflagekleding op ramen en deuren stond te bonzen. Volgens onbevestigde berichten droeg hij ook een bijl bij zich. De man, wiens motief onduidelijk is, werd opgepakt. In zijn auto trof de politie even later een geweergranaat aan, een explosief dat kan worden bevestigd aan een geweer.

Uiteindelijk moest de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) komen om de granaat veilig af te voeren. De straat kon weer open, terwijl de EOD de granaat even verderop in een meertje tot ontploffing bracht:

Advertentie via Ster.nl