NOS Voetbal

Heerenveen doorbreekt dramatische reeks en scoort weer eens tegen Heracles

Bekijk de samenvatting van Heerenveen - Heracles

SC Heerenveen heeft drie zeer belangrijke punten gepakt tegen Heracles. In het Abe Lenstra Stadion werd er eindelijk weer eens gescoord: goals van Amin Sarr en Nick Bakker waren goed voor een 2-0 overwinning.

De Friezen kenden tot nu toe een dramatisch 2022. Heerenveen zette een reeks neer van zeven nederlagen en twee doelpuntloze gelijke spelen. De laatste overwinning dateerde van 19 december. De degradatiestreep was daardoor gevaarlijk dichtbij gekomen.

Het middenveld en de aanval gingen in de winterstop behoorlijk op de schop. Tegen Heracles speelde Heerenveen met vijf spelers die er in 2021 niet bij waren. Met interim-trainer Ole Tobiasen staat er bovendien een nieuwe coach voor de groep.

Geen laatste pass

Aan enthousiasme ontbrak het Heerenveen niet. Voortgestuwd door het luidruchtige thuispubliek trokken de Friezen dapper naar voren. Heracles kwam maar nauwelijks onder de druk uit en leverde de bal vaak razendsnel in.

Voortdurend stoomde Heerenveen op wilskracht op richting het vijandelijke doel. Maar hoe dichter men bij de Almelose keeper Koen Bucker kwam, hoe schaarser de ideeën werden.

Zie in onderstaande video's de reacties van Heerenveen-coach Tobiasen en van verdediger Nick Bakker.

Niemand had de beslissende pass in huis: ook creatievere geesten als Tibor Halilovic en Thom Haye wisten het duel niet open te breken. De beste kans voor rust was voor spits Sidney van Hooijdonk, die na goed voorbereidend werk van Sarr eigenlijk had moeten scoren.

Bevrijding

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders, hoewel Heracles iets meer liet zien. Na een uur spelen kwam voor Heerenveen dan toch hetgeen waar zo naar werd gehunkerd: een doelpunt.

Van Hooijdonk beukte zich langs verdediger Mats Knoester en stelde Sarr in staat te scoren. De Zweed schoot hard en droog raak en maakte zo zijn eerste goal voor Heerenveen. De vreugde was enorm - Joost van Aken raakte tijdens het juichen zelfs geblesseerd - en heel gek was dat niet. In de laatste negen wedstrijden scoorden de Friezen maar twee keer.

Heracles wisselde aanvallend en zette de achtervolging in. Even leek de gelijkmaker te vallen, maar spits Sinan Bakis bleek in aanloop naar zijn goal buitenspel te hebben gestaan. Kort voor het laatste fluitsignaal bepaalde Nick Bakker met een intikker de eindstand op 2-0.

Bij trainer Tobiasen overheerste na het laatste fluitsignaal opluchting. "Ik heb een echte teamprestatie gezien. Eindelijk belonen we onszelf met doelpunten. Deze overwinning geeft lucht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl