Ye tijdens de Vanity Fair Oscar Party in 2020
NOS Nieuws

Kanye West geschorst op Instagram na aanval op presentator Trevor Noah

Kanye West heeft een schorsing van 24 uur gekregen op Instagram. Hij kan sinds gisteravond geen foto's meer plaatsen, privéberichten sturen en reageren onder foto's. Meta, het moederbedrijf van Instagram en Facebook, nam die beslissing omdat de Amerikaanse rapper een racistische term gebruikte, gericht aan comedian en presentator Trevor Noah.

De zwarte Zuid-Afrikaan sprak in The Daily Show over de manier waarop Kanye West, die zichzelf tegenwoordig Ye noemt, zijn ex-vrouw Kim Kardashian lastigvalt op sociale media. Noah noemde het gedrag eng en zei dat het laat zien wat vrouwen kunnen meemaken als ze een relatie verbreken.

Na de show plaatste Ye een reactie onder een foto van Noah en schreef daarbij de tekst van het nummer Kumbaya, dat oorspronkelijk door tot slaaf gemaakten werd gezongen. Hij verving door een deel van het woord Kumbaya met een term die gebruik wordt voor mensen die hun eigen ras verraden. Daarmee overtrad hij Meta's richtlijnen rond hatelijke taal en pestgedrag. Als Ye doorgaat met zijn gedrag worden verdere stappen ondernomen, zegt een woordvoerder van Meta tegen entertainmentwebsite TMZ.

Door hoofd geschoten

Trevor Noah heeft zelf ook huiselijk geweld meegemaakt. Zijn moeder werd door het hoofd geschoten door zijn stiefvader. Volgens Noah kreeg ze vaak te horen dat ze overdreef als ze het gedrag van haar man bespreekbaar wilde maken. Zijn moeder overleefde de aanval, maar ternauwernood.

Het fragment uit The Daily Show waarin Trevor Noah het gedrag van Ye bespreekt:

Kim Kardashian is begin vorig jaar gescheiden van Ye, en heeft nu een relatie met komiek Pete Davidson. Sinds de scheiding deelt Ye veel berichten op sociale media, onder meer berichten die over hun kinderen gaan.

Ye heeft een lange geschiedenis van intimiderende en discutabele berichten op sociale media. De afgelopen periode zijn die vooral gericht tegen Kim Kardashian, maar ook uit de rapper dreigementen naar Kims nieuwe vriend Pete Davidson.

De laatste uiting in die reeks is een videoclip. Daarin is te zien hoe een geanimeerde versie van Ye een man, die op Davidson lijkt, levend begraaft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl