NOS Voetbal

Corona-uitbraak Feyenoord: Slot en Trauner missen Partizan, Van Persie op de bank

Arne Slot moet donderdagavond noodgedwongen voor de televisie de verrichtingen van Feyenoord volgen in de Conference League. De trainer is in aanloop naar het thuisduel met Partizan Belgrado positief getest op het coronavirus.

Ook assistent-trainer Marino Pusic en verdediger Gernot Trauner hebben corona, waardoor assistent John de Wolf en Sipke Hulshoff (coach beloftenelftal) op woensdag de honneurs waarnamen op de training. De Wolf en Hulshoff zitten tegen Partizan ook op de bank.

Arne Slot, met achter hem Marino Pusic

Slot was dinsdag om dezelfde reden niet op de club, waardoor hij in theorie komende zondag bij de Klassieker tegen Ajax weer terug kan zijn. Slot moet dan wel klachtenvrij zijn en een negatieve test afleveren.

Van Persie op de bank

De Wolf nam door de afwezigheid van Slot de persconferentie voor zijn rekening, waarin hij onder meer vertelde dat ook Robin van Persie donderdag in De Kuip als assistent-trainer in de dug-out plaatsneemt. De 102-voudig Oranje-international is momenteel trainer van het onder 16-team van Feyenoord.

De Wolf is niet bang dat hij zelf in aanraking met het coronavirus is gekomen. "Bang is niet het goede woord. Je let goed op, maar vroeg of laat ben je zelf aan de beurt. Hopelijk blijven we er verder van gevrijwaard."

Bekijk hieronder de persconferentie met assistent-trainer John de Wolf en Feyenoord-linksbuiten Luis Sinisterra.

Volgens de voormalig verdediger is er naast Trauner waarschijnlijk nog minimaal een speler besmet. "We kunnen ervan uitgaan dat het elftal dat vorige week speelde, daarvan zullen acht, negen of tien spelers weer in de basis staan", aldus De Wolf.

De Wolf verklapte wel dat er voor de wedstrijd tegen Partizan geen spelers zullen worden gespaard. "Ik denk dat het een verkeerd signaal is om nu mensen te gaan sparen", zei hij.

Slecht nieuws over Bijlow

De club kwam eerder vandaag met slecht nieuws over eerste doelman en Oranje-international Justin Bijlow, die door een voetoperatie de rest van het seizoen mist.

De Wolf vindt dat Feyenoord klus moet klaren en leeft mee met Bijlow

Feyenoord speelt donderdag om 21.00 uur de return in de achtste finales van de Conference League tegen Partizan. De Rotterdammers wonnen de eerste wedstrijd in Belgrado met 5-2.

"Normaal gesproken moeten we het morgen gewoon redden, zo simpel is het. Dus we gaan er alles aan doen om er in een volle Kuip een feestje van te maken", vindt De Wolf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl