Nyck de Vries kan een Formule 1-debuut komend weekend uit zijn hoofd zetten. De Nederlandse coureur mocht heel even dromen van de Grand Prix van Bahrein, omdat het onzeker was of Daniel Ricciardo de start van het seizoen zou halen. Nu is duidelijk dat de Australiër op tijd hersteld is van zijn coronabesmetting.

McLaren-coureur Ricciardo zat in quarantaine na een positieve test vorige week, maar na meerdere negatieve tests mag hij donderdag terugkeren in de paddock. "Hij voelt zich iedere dag beter", laat zijn team weten.

Nyck de Vries Pro Shots

Tijdens de isolatie van de Australiër was McLaren op de achtergrond bezig met het klaarstomen van een tijdelijke vervanger. Daarvoor kwamen Nyck de Vries en Oscar Piastri in aanmerking, zo liet teambaas Andreas Seidl afgelopen weekend doorschemeren.

Piastri is eigenlijk reserve-coureur bij Alpin, maar dat team zou hem tijdelijk hebben afgestaan mocht McLaren een beroep op de Italiaan willen doen. De Vries rijdt in de Formule E voor Mercedes, dat samenwerkt met McLaren.

Vorig seizoen kroonde De Vries zich tot wereldkampioen in de elektrische raceklasse. Dit jaar staat hij voorlopig tweede in de stand, na een eerste, tiende en zesde plaats in de eerste drie races.

Regelwijziging na veelbesproken WK-ontknoping

Autosportfederatie FIA heeft een belangrijke nuance aangebracht in het reglement. Het gaat om een wijziging van slechts een drie-letterig woordje, maar de gevolgen daarvan kunnen groot zijn, zo bleek vorig jaar tijdens de veelbesproken ontknoping van het WK.

Vanaf dit seizoen moeten alle ("all") auto's die op een ronde achterstand zijn gezet de leider in de race passeren als de safety car het circuit opgaat. De oude regel luidde dat een aantal ("any") auto's dat moest doen.

Probleem opgelost: Formule 1 past één woord aan in reglementen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op grond daarvan besloot raceleider Michael Masi, die zijn baan inmiddels kwijt is, dat alleen de vijf coureurs die zich bevonden tussen koploper Lewis Hamilton en achtervolger Max Verstappen plaats moesten maken. Zodoende kreeg Verstappen nog precies een rondje de tijd om Hamilton te passeren en het WK te winnen.

STER reclame