AFP
NOS Nieuws

Nieuw-Zeeland heropent zijn grenzen voor gevaccineerde toeristen

Toeristen en andere reizigers zijn binnenkort weer welkom in Nieuw-Zeeland. Het land is "klaar om de wereld weer te ontvangen", sprak premier Ardern. Wel gaat het stapsgewijs.

Vanaf 12 april kunnen gevaccineerde Australiërs weer naar Nieuw-Zeeland komen zonder dat ze eerst in quarantaine hoeven. Gevaccineerde reizigers van tientallen andere landen zijn vanaf 1 mei weer welkom.

Het gaat om reizigers uit zo'n zestig landen die geen visum nodig hebben om naar Nieuw-Zeeland te komen. Ook Nederland behoort tot deze categorie. Wel moeten bezoekers een negatieve test kunnen laten zien en worden ze bij aankomst nog een keer getest. Aanvankelijk was het idee dat de grens voor deze groep landen pas in oktober zou worden geopend.

Ardern hoopt de economie met de terugkeer van veel toeristen een boost te geven. Nieuw-Zeeland sloot zo'n twee jaar geleden zijn grenzen vanwege corona. Het hield strenge maatregelen in stand, waardoor het aantal coronaslachtoffers beperkt bleef. Maar Ardern kreeg ook kritiek, omdat ze economische belangen te weinig zou hebben meegewogen.

De toeristische industrie is een belangrijke economische pijler van het land en maakte voor de epidemie zo'n vijf procent van het bruto binnenlandse product uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl