Een toestel van TUI op Schiphol
NOS Nieuws

Nederlandse vliegmaatschappijen gaan mondkapjesplicht niet meer handhaven

KLM en dochtermaatschappij Transavia gaan aan boord van vliegtuigen de mondkapjesplicht vanaf 23 maart niet meer handhaven, ook al blijft die na de versoepelingen van die dag bestaan.

"Omdat de uitlegbaarheid en de proportionaliteit steeds verder afnemen, zien we een toename van het onbegrip bij onze passagiers en een groeiend aantal en ook heftigere incidenten", zegt KLM. De maatschappij zal een mondkapje aan boord nog wel dringend aanbevelen, maar als mensen er geen opzetten, zal het personeel daar dus niets van zeggen.

'Agressie aan boord'

Ook TUI gaat de mondkapjesplicht niet meer handhaven. "Het is niet meer uit te leggen of te verdedigen. Dit leidde de afgelopen tijd tot een toename van agressie aan boord jegens onze crew en andere passagiers", zegt de maatschappij. Wel blijft ook TUI de mondkapjes wel dringend aanbevelen.

Volgens NH Nieuws zal ook Corendon stoppen met de mondkapjesplicht. Het kabinet kondigde eerder vandaag aan dat nagenoeg alle coronamaatregelen vanaf 23 maart voorbij zijn. Zo verdwijnt dan de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Alleen op vliegvelden na de securitycheck en in vliegtuigen wil het kabinet nog een mondkapjesplicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl