Eran Zahavi

PSV knokt zich in knotsgek duel naast FC Kopenhagen: 4-4

PSV heeft in de achtste finales van de Conference League tegen FC Kopenhagen twee gezichten getoond. Voor rust stelde het enorm teleur, na de onderbreking volgde herstel. Met een bijzondere uitslag tot gevolg: 4-4.

Een bijzonder slechte eerste helft aan de kant van PSV zorgde bijna voor een niet meer te repareren schade. De pas 18-jarige Ísak Bergmann Jóhannesson opende al na zes minuten de score, nadat William Bøving kort daarvoor de paal had getroffen.

Doelman Joël Drommel voorkwam vervolgens de 0-2 door een inzet van Lukas Lerager te keren en zag Cody Gakpo aan de overkant raak koppen uit een indraaiende voorzet van Noni Madueke.

Die opleving was van korte duur, want een minuut later verloor de laatste weken zo bewierookte Joey Veerman knullig de bal aan Rasmus Falk, die op zijn beurt Pep Biel bediende. Met links vond hij de verre hoek achter Drommel.

FC Kopenhagen viert de 1-2

Madueke kreeg op aangeven van Mario Götze nog een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de Engelsman raakte de bal verkeerd. Kopenhagen gaf op slag van rust in de persoon van Lerager opnieuw het goede voorbeeld. Zijn kopbal uit een corner betekende een 1-3 ruststand.

PSV-trainer Roger Schmidt bracht halverwege Ritsu Doan en Eran Zahavi in de ploeg voor Madueke en Veerman. Doan gaf meteen zijn visitekaartje af door de aansluitingstreffer te noteren en gaf daarmee tevens de aanzet tot een comeback.

Gakpo kon vanaf de stip de gelijkmaker aantekenen, na een overtreding van Peter Ankersen op Philipp Max. De PSV-aanvoerder faalde, maar maakte zijn misser later goed door alsnog voor 3-3 te zorgen. Hij sloeg toe uit de rebound bij een kans voor Götze.

Cody Gakpo juicht

Kopenhagen, koploper in Denemarken, leek gebroken. PSV had het momentum en loerde op de voorsprong. Echter, een slordige breedtebal van Ibrahim Sangaré veranderde alles. Biel pikte de bal op en passeerde Drommel.

In de slotfase konden de Eindhovenaren nogmaals terugkomen. Zahavi kopte binnen uit een voorzet van Gakpo, waardoor de doelpuntrijke wedstrijd een passend slot kreeg.

Bekijk hieronder de reacties van Roger Schmidt en Jordan Teze.