NOS NieuwsAangepast

Podcast Het Beste uit Het Oog: vluchtelingen in huis en een nieuwe kunstvorm

Afgelopen week speelde ook de oorlog in Oekraïne een hoofdrol. Hanneke Buurman van het platform Takecarebnb krijgt veel aanmeldigen van mensen die thuis Oekraïners willen opvangen. Ook vertelt hoofdeconoom Sandra Phlippen, van ABN AMRO over de trieste koopkrachtplaatjes die deze oorlog als gevolg heeft.

Verder vertelt Els Blokker over haar kunstverzameling die ze schonk aan het Singer Museum in Laren. Ze financierde een nieuwe vleugel en zorgde ook voor de schilderijen die er zijn opgehangen. Deze week opende prinses Beatrix de nieuwe vleugel.

Ten slotte vertelt filmmaker Lucas van Workum over zijn nieuwe kunstvorm: 'Symphonic Cinema'. Wat dat is, hoor je in de podcast 'Het Beste uit Het Oog'.

Deze aflevering van Het Beste uit Het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl