NOS Nieuws

Zuid-Koreaanse partijvoorzitter aangevallen met hamer door 70-jarige youtuber

De partijvoorzitter van de regerende Democratische Partij in Zuid-Korea is gewond geraakt bij een aanval met een hamer. Tijdens het campagnevoeren voor presidentskandidaat Lee Jae-myung bij de aanstaande verkiezingen werd hij op straat op zijn hoofd geslagen.

Op beelden die de partij vrijgaf van het incident is te zien dat Song Young-gil ineens door een omstander van achteren wordt aangevallen. De dader raakte hem meerdere keren op zijn hoofd voordat bewakers hem konden overmeesteren.

Beelden van de aanval:

Song werd bloedend naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele hechtingen kreeg. Hij zou inmiddels stabiel zijn.

De dader bleek een 70-jarige youtuber die Song al langere tijd volgde, bleek uit filmpjes op zijn kanaal. Als motief gaf hij recente militaire oefeningen van Zuid-Korea met de VS. Hij wilde jongeren een wereld vol oorlog besparen, zei hij.

Coronastembureaus

Bij de presidentsverkiezingen neemt Yook Suk-yeol van de conservatieve Volksmachtpartij het op tegen Lee Jae-myung van de regerende partij. De verkiezingen worden overmorgen gehouden, maar Zuid-Koreanen mochten tot zondag ook vervroegd stemmen. Die twee dagen leverden een recordopkomst van 37 procent op.

Wel waren er klachten dat de stembusgang soms moeilijk verliep. Zo stonden er lange rijen bij stembureaus die speciaal voor coronapatiënten zijn opgezet. De kiescommissie heeft daarvoor excuses aangeboden en beloofde beterschap voor aanstaande woensdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl