Ashleigh Barty won in januari voor het eerst de Australian Open
NOS Sport

Australian Open-zege dreunt na: Barty speelt niet in Indian Wells en Miami

Ashleigh Barty doet niet mee aan de prestigieuze WTA-toernooien van Indian Wells en Miami. De Australische nummer één van de wereld won in januari voor het eerst de Australian Open en heeft zich in de nasleep van haar zege niet goed kunnen voorbereiden.

"Helaas is mijn lichaam niet voldoende hersteld na de Australian Open", aldus de 25-jarige Barty in een verklaring aan de organisatie van Indian Wells, het toernooi dat maandag begint in de Verenigde Staten en bekend staat als het 'vijfde grandslamtoernooi'.

Barty werd in januari de eerste Australische winnares van de Australian Open sinds Chris O'Neil in 1978. Ze won eerder al Roland Garros (2019) en Wimbledon (2021).

"Ik geloof niet dat ik op het niveau zit dat nodig is om deze toernooien te winnen", aldus Barty in haar verklaring. "Daarom doe ik niet mee aan deze toernooien, terwijl ik ontzettend houd van deze evenementen. Het is jammer dat ik er niet bij ben, maar mijn focus ligt op dit moment op het herstel van mijn lichaam."

Ook Danielle Collins, de Amerikaanse tegenstander van Barty in de finale van de Australian open, doet niet mee in Indian Wells vanwege een "aanhoudende blessure".

Bekijk hieronder de Australian Open-finale tussen Ashleigh Barty en Danielle Collins.

Barty eerste Australische winnares van Australian Open sinds 1978

De Tsjechische tennisster Barbora Krejcikova is nu als eerste geplaatst in Indian Wells. Arantxa Rus is ook van de partij.

Bij de mannen zijn op de langdurige geblesseerde Roger Federer na alle grote namen aanwezig. Ook Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor doen mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl