NOS NieuwsAangepast

Coronacijfers blijven dalen, net als ziekenhuisbezetting

De impact van de omikronvariant in Nederland neemt steeds verder af. De afgelopen week rapporteerde het RIVM 245.898 positieve tests. Dat is 21 procent minder dan in de voorafgaande week. De daling is wel minder fors dan een week geleden, toen er een afname in positieve tests van 37 procent werd geregistreerd.

Steeds minder mensen laten zich testen. De afgelopen zeven dagen bezochten ruim 370.000 mensen een teststraat van de GGD, 28 procent minder dan een week eerder. Het percentage van deze mensen dat positief wordt getest is nog steeds hoog: 62,6 procent.

Het R-getal, dat aangeeft hoeveel mensen besmet worden door één besmet persoon, is ook verder gedaald. Het meest recente reproductiegetal is van 14 februari en wordt geschat op 0,77. Dat betekent dat 100 mensen nog maar 77 anderen besmetten. Daarmee neemt het virus in kracht af.

Ziekenhuizen

Niet alleen in de teststraten, ook in de ziekenhuizen wordt het langzaam rustiger, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vorige week dinsdag lagen er 1626 coronapatiënten in het ziekenhuis. Vandaag zijn dat er 1408.

Ook op de IC is de bezetting iets lager dan een week geleden. Daar liggen nu nog 150 patiënten (vorige week: 169). In december lagen er nog meer dan 600 coronapatiënten op de IC-afdelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl