NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: vreemdelingenleger Oekraïne, VVD al jaren dominant, gedicht Judith Herzberg

De Oekraïense president Zelensky vraagt om hulp en roept buitenlanders op zich aan te melden bij het vreemdelingenleger. Er zijn al Nederlandse ex-militairen naar Oekraïne gegaan. Waarom kiezen ze hiervoor? Oud-Dutchbatter Remko de Bruijne legt het uit.

De VVD is al jaren dominant in de nationale politiek. Wat heeft het de VVD gekost om onder Rutte de grootste te blijven? Politiek verslaggever Wilma Borgman schreef er een boek over. Volgens haar hebben de leden van de partij veel ingeleverd.

Bart Chabot won de allerlaatste Jip Golsteijn Journalistiekprijs om zijn interview met Bart Hay. De jury vond het een vernieuwde kijk op het genre van interviews met popsterren. Chabot legt uit hoe het interview ging.

Dichter Judith Herzberg wil graag honderden briefjes naar de Russische troepen gooien met het bericht: 'Denk na'. Het deed haar ook denken aan Tweede Wereldoorlog die ze als kind heeft meegemaakt. Ze leest een gedicht voor.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl