Marcel Bosker is naar eigen zeggen tot alles bereid om toch te mogen schaatsen
NOS Schaatsen

Podiumkandidaat Bosker in wachtkamer WK allround na positieve test: 'Baal extreem'

Als aanstaande zaterdag de WK allround in Hamar van start gaan, is het nog maar de vraag of Marcel Bosker aan de start kan verschijnen. De schaatser van Jumbo-Visma testte afgelopen weekend positief op corona.

"Ik baal zo extreem, want dit is wel het toernooi waar ik dit seizoen voor getraind heb. Voor de besmetting was ik echt in supervorm", zegt Bosker vanuit zijn huis, waar hij zeker tot donderdag in quarantaine moet blijven.

De nummer twee van de EK allround van vorig jaar had lichte klachten, maar daarvan is hij inmiddels hersteld. Bosker hoopt dan ook dat een nieuwe test op woensdag negatief is, waardoor hij een dag later naar Noorwegen zou kunnen afreizen.

'Kan zeker meedoen voor podium'

Met een goede klassering op de WK allround wil Bosker de teleurstelling van de vierde plek op de ploegenachtervolging in Peking wegspoelen. Dat hij nu niet kan trainen, staat een topprestatie volgens hem nog niet in de weg.

Bosker greep in Peking met Sven Kramer en Patrick Roest naast een medaille op de ploegenachtervolging:

"Ik heb drie dagen rust gehouden om het virus goed uit het lichaam te laten gaan. Vanaf dinsdag ga ik fietsen op de rollerbank en schaatsplanken. Een week zonder ijs kan ik wel aan. Het is allemaal niet ideaal, maar ik denk dat zeker nog mee kan doen voor het podium."

'Ben tot alles bereid'

Mocht de 25-jarige allrounder niet op tijd een negatieve test kunnen afleveren, dan heeft hij nog wel een idee hoe hij toch aan de start kan verschijnen. "Ik zou ook alles alleen kunnen rijden. In een losse rit meteen na de dweil of iets dergelijks. Ga ik aan de andere kant het ijs op. Neem ik een ander hotel. Ik ben tot alles bereid."

Het laat zien dat hij tot op het bot gemotiveerd is, al wil hij er ook graag aan toevoegen dat zijn vervelende situatie in schril contrast staat met wat er in Oekraïne gebeurt. "Als je ziet dat tweeduizend kilometer verderop mensen hun leven geven voor hun land, dan stelt dit natuurlijk allemaal niks voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl