NOS Voetbal

FC Utrecht blijft op koers play-offs, bezorgt Heerenveen zevende verlies op rij

FC Utrecht blijft op koers voor de Europese play-offs. Door sc Heerenveen zijn zevende competitienederlaag op rij aan te smeren (1-2), houdt het wisselvallige elftal van René Hake als nummer zeven in de eredivisie de achtervolgers op grote afstand.

Een handigheidje van Bart Ramselaar en een steenharde kopbal van Mike van der Hoorn zetten Utrecht op rozen, na een fase waarin het eigenlijk wachten was tot de thuisclub de wedstrijd naar zich toe zou trekken.

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - FC Utrecht

Maar het draait voor geen meter met Heerenveen. De vaak zo doorslaggevende Veermannen vertrokken - spelverdeler Joey naar PSV, spits Henk naar tegenstander Utrecht - en trainer Johnny Jansen werd vervangen door Ole Tobiasen. Met de winterversterkingen Thom Haye en Amin Sarr werd er wel weer wat creativiteit in huis gehaald en Sydney van Hooijdonk moest voor doelpunten zorgen.

Echt een ingespeelde indruk wekt het Friese gezelschap echter niet, al kon Utrecht zijn lichte overwicht voor rust ondanks een goede kopkans voor Sander van de Streek niet uitbuiten.

Ouderwets stormen

Toch leek aan het begin van de tweede helft alles ineens op zijn plek te vallen voor de thuisclub. Even ging het ouderwets stormen met kansen voor Tibor Halilovic en een nog grotere voor Sarr, vrij voor keeper Fabian de Keijzer. Een blunder van zijn collega aan de overkant brak de wedstrijd echter open.

Quinten Timber stuurde met een wippertje Ramselaar de diepte in, waarna Mulder inhield en de middenvelder ruimte bood om de bal in de korte hoek te mikken. Die tegenslag nog nauwelijks te boven, leek Van der Hoorn de wedstrijd in het slot te gooien.

Bekijk hier de reactie van Sydney van Hooijdonk:

Eerste goal Van Hooijdonk, vader Pierre in geen velden of wegen te bekennen

Leek, want diezelfde Van der Hoorn veroorzaakte met een handsbal een penalty. Als zijn vader in zijn beste dagen knalde ook Van Hooijdonk junior die onberispelijk binnen. Het tandeloze Heerenveen moest het bij zijn slotoffensief hebben van geschreeuw om nog een strafschop, maar ditmaal was scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet meer te bewegen om naar de stip te wijzen.

Het publiek trakteerde 'overloper' Veerman bij zijn wissel op een fluitconcert. En daarna de eigen ploeg ook, na het laatste fluitsignaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl