ANP
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Toeristen massaal naar Limburg tijdens carnaval

Toeristen gaan in de carnavalsweek massaal naar Limburg. Ondanks de oproep van burgemeesters om vooral geen carnaval te komen vieren, zakken mensen met duizenden naar het zuiden af voor een korte voorjaarsvakantie.

Volgens de toeristenbureaus is de bezetting van hotels, vakantiehuisjes en themaparken weer helemaal terug op het peil van voor de coronapandemie.

Dat heeft volgens Anya Niewierra van Visit Zuid-Limburg eerder te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen dan met vastelaovend. "De voorjaarsvakantie is een klassiek seizoen", zegt ze tegen 1Limburg. "Mensen willen dan vooral genieten van de eerste zonnestralen. Toch vind ik de oproep van de burgemeesters zinvol. We hebben nog steeds van doen met een pandemie, hoewel die onze branche deze keer gelukkig niet raakt."

Lang niet alle bezoekers komen voor carnaval. Er komen er ook veel naar het Limburgse heuvelland om te wandelen en te fietsen. Niewierra: "Ze worden zelfs vaak verrast door het carnavalsfeest."

'Je houdt het niet tegen'

Anderen storten zich wel in het carnavalsfeest. "Dat kun je ook niet met een stadswacht aan de poort tegenhouden", zegt Raimonda Teisman van Visit Noord-Limburg.

Haar bureau heeft dit jaar geen uitnodigende berichten verstuurd om carnaval te komen vieren, evenmin als de collega's in Zuid-Limburg. "Ook wij weten van de oproepen van de burgemeesters om weg te blijven van het carnaval. Het zou vreemd zijn als we daar geen rekening mee houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl