Dusan Vlahovic viert zijn treffer
NOS Voetbal

Villarreal vindt gaatje in Turijnse muur, opgetrokken na recordgoal Vlahovic

Villarreal heeft zich in de achtste finales van de Champions League knap teruggevochten tegen Juventus. Een vroege treffer van Dusan Vlahovic werd in de tweede helft weggepoetst: 1-1.

De wedstrijd in Spanje was nog maar nauwelijks begonnen, toen Champions League-debutant Vlahovic de score al opende.

De Servische spits, in de winter voor ongeveer zeventig miljoen euro overgekomen van Fiorentina, maakte na precies 32 seconden de 0-1. Hij ontving een lange pass van achteruit en wist vanuit een erg moeilijk hoek toch raak te schieten.

Met zijn extreem vroege doelpunt is hij de snelst scorende debutant in de Champions League ooit. De snelst gemaakte treffer in de geschiedenis van het toernooi staat nog altijd op naam van Roy Makaay, die na 10,12 seconden doel trof voor Bayern München.

Turijnse muur

De vroege tegengoal leek bij Villarreal hard aan te komen. De ploeg van succestrainer Unai Emery zag Juventus een muur optrekken en liep zich daar voortdurend op vast.

Belangrijk onderdeel van die muur was Matthijs de Ligt, die de laatste tijd in goede vorm verkeert. De 22-jarige verdediger kreeg in zijn eerste twee jaar in Turijn veel kritiek, maar wordt dit seizoen alom geprezen.

Matthijs de Ligt in duel met Arnaut Danjuma

Ook tegen Villarreal had De Ligt zijn zaakjes goed op orde. De Spanjaarden kwamen in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Arnaut Danjuma kwam met een sierlijk hakje nog het meest in de buurt.

Capoué vindt gaatje

Na rust ging de zoektocht van Villarreal naar een gaatje in de Italiaanse defensie verder. In de 67e minuut werd die dan toch gevonden: Étienne Capoué stelde Dani Parejo met een prachtige steekpass in staat om te scoren.

Juventus kwam er daarna maar nauwelijks aan te pas. De voorhoede, inclusief de loerende Vlahovic, werd niet meer bereikt. Juve leek daar ook wel vrede mee te hebben.

Aan de andere kant kwam Villarreal nog wel een paar keer tot doelgevaar, maar een winnende treffer wist het niet te forceren.

De Ligt was teleurgesteld na afloop. "We speelden een goede wedstrijd, ondanks de afwezigheid van enkele geblesseerde basiskrachten, jammer dat we de mogelijkheid om te winnen hebben laten liggen."

De return is op 16 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl