1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: oorlog, mishandeling in relatie en drukte bij bomenconsulent

De afgelopen week stond natuurlijk in het teken van de oorlog in Oekraïne. Schrijver Geert Mak, journalist Laura Starink van het kennisplatform Raam op Rusland en Derk Sauer, uitgever van The Moscow Times, waren te gast in Het Oog om te praten over de Russische invasie. Ook schreef dichter Ingmar Heytze speciaal voor Het Oog een gedicht over de oorlog.

Verder vertelt Tessel ten Zweege over het boek dat ze heeft geschreven. Ze werd mishandeld door haar vriend. Wat ze allemaal meemaakte in die periode schreef ze op in haar boek Dat zou jij nooit toelaten.

Ook is een gesprek te horen met Hans Kaljee, de bomenconsulent van de gemeente Amsterdam. Hij had een drukke week, na de stormen Dudley, toen Eunice en Franklin. In de hele stad sneuvelden bomen. Ook kwamen drie mensen om het leven nadat ze onder een boom terechtkwamen.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl