ADO na sterk begin langs Roda JC

ADO Den Haag is de play-offs om een Europa League-ticket verrassend goed begonnen. De Hagenaars, die de laatste vier competitieduels hadden verloren, versloegen thuis Roda JC met 4-2.

Lex Immers brak al in de derde minuut de ban door de bal eerst op en vervolgens langs doelman Mateusz Prus te schieten. De Limburgers waren prompt van slag, verloren keer op keer de bal en zagen ook Frantisek Kubik en Dmitri Boelykin scoren.

Morten Skoubo deed nog in het eerste half uur iets terug met een knappe kopbal, maar nog voor de rust maakte Charlton Vicento er koppend 4-1 van. In de tweede helft kwam alleen Rihairo Meulens tot scoren. De invaller scoorde voor Roda JC, dat in de return weer kan beschikken over de geschorste topscorer Mads Junker.

Een Haagse smetje was de vliegende tackle, vlak voor de rust en totaal onnodig, die Boelykin rood opleverde. Hij zal de wedstrijd in Kerkrade - en misschien nog wel meer - aan zich voorbij zien gaan. Daartegenover staat de terugkeer van de geschorsten Wesley Verhoek, Christian Kum en Pascal Bosschaart.

"Dom, maar terecht"

"Jammer dat we Boelykin in de return moeten missen, maar de rode kaart was dom en terecht", zei ADO-trainer John van den Brom na afloop. "En dat terwijl Boelykin in mijn ogen de meest sportieve speler van de eredivisie is."

Roda JC-collega Harm van Veldhoven was niet te spreken over de vele tegendoelpunten. "Ik heb onze verdediging nog nooit zo gezien als vandaag. Maar goed, met 2-0 zijn we gewoon door."