Programma Nedeerlanders 16 februari
NOS SportAangepast

Vandaag in Peking: viermansbob De Bruin laatste Nederlandse optreden

Na meer dan twee olympische weken zit het er bijna op: zondag om 13.00 uur staat in Peking de sluitingsceremonie op het programma. De laatste Nederlandse inbreng op deze Spelen komt van Ivo de Bruin en zijn ploeggenoten in de viermansbob.

Zij moeten vanaf 2.30 uur in de derde run alle zeilen bijzetten om ook nog in de vierde en laatste run te mogen afdalen. Piloot De Bruin staat na twee heats op plaats 25 en heeft voor de vierde run een notering in de top-20 nodig.

Die eerste runs vielen wat tegen, concludeerde De Bruin zelf. "De eerste run was stuurtechnisch best oké, met twee kleine foutjes. Alleen is het dan een grote teleurstelling als je ziet dat je 25ste staat. We hadden op meer gehoopt en meer verwacht."

Dag 16 van de Spelen

Verder zullen de ogen vooral gericht zijn op de ijshockeyfinale voor de mannen tussen Rusland en Finland en de massastart langlaufen bij de vrouwen.

Vaandeldrager Schouten

De sluitingsceremonie begint om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Schaatsster Irene Schouten mag de Nederlandse vlag dragen tijdens traditionele vlaggenparade.

Chef de mission Carl Verheijen dacht ook aan de afzwaaiende Ireen Wüst of Sven Kramer. "Je begrijpt dat ik het heel moeilijk had. Maar Schouten heeft het met drie keer goud en één keer brons gewoon heel erg knap gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl