Wout Poels komt juichend over de streep in de Ronde van Andalusië.
NOS Wielrennen

Poels krijgt na drie jaar loon naar werken met dubbelslag in Ruta del Sol

Na talloze vergeefse aanvallen en drie jaar wachten heeft Wout Poels in de derde etappe van de Ronde van Andalusië, ook wel bekend als de Ruta del Sol, eindelijk zijn twintigste profzege behaald.

De Limburger van Bahrain Victorious ontsnapte kort voor de finish in Baza met Aleksej Loetsenko en klopte de Kazach in de sprint. Poels nam bovendien de leiderstrui over van Alessandro Covi.

IJzersterke kopgroep

Al vroeg in de 167 kilometer lange bergetappe ontstond er een ijzersterke kopgroep van veertien man, met vier man van Bahrain: Poels, Damiano Caruso, Jack Haig en Mikel Landa.

Ook Miguel Ángel López (de nummer twee in de rangschikking) en zijn ploeggenoten Harold Tejada en Loetsenko van Astana schoven mee. Dat gold niet voor klassementsleider Covi en dus lag de gele leiderstrui voor het grijpen.

Machtige sprint

Loetsenko, vorige week nog winnaar van de nieuwe, loodzware Spaanse gravelwedstrijd in Jaén, sprong met nog 15 kilometer voor de wielen weg en alleen Poels kon volgen. Die begon de eindsprint van kop af en boekte zijn eerste zege sinds 15 juni 2019, toen hij een rit won in de Dauphiné.

De Ronde van Andalusië eindigt zondag met een lastige etappe vol klimwerk. Poels verdedigt een voorsprong van tien seconden op López.

Poels heeft wat te bewijzen

Poels voerde in de afgelopen Tour de France een prachtige strijd met Michael Woods en Nairo Quintana om de bolletjestrui. In de laatste bergrit werd hij echter uit de bolletjestrui gereden door de ongenaakbare Tadej Pogacar.

Daarna duurde het lang voor Poels zekerheid had over zijn wielertoekomst. Eind oktober kreeg hij pas groen licht van zijn ploeg voor een verlenging van zijn contract met een jaar.

Wout Poels en Tadej Pogacar in de Tour de France.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl