Foto ter illustratie
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Schip verliest lege containers op Noordzee, Kustwacht zoekt met vliegtuig

Een containerschip heeft op de Noordzee containers verloren. Volgens de Kustwacht raakte het schip Marcos V vanochtend 26 containers kwijt.

Het schip was vanuit het Duitse Bremerhaven op weg naar Rotterdam. De containers sloegen overboord ergens op de vaarroute tussen Vlieland en Schoorl, maar onduidelijk is nog waar precies.

Een sleepboot en een vliegtuig proberen de situatie in kaart te krijgen. "We hebben de containers nog niet kunnen lokaliseren", zegt een woordvoerder van de Kustwacht tegen Omrop Fryslân.

Zoektocht naar containers

Volgens de Kustwacht bevatten de containers geen lading. Het scheepvaartverkeer wordt gewaarschuwd dat er containers kunnen ronddrijven. De Kustwacht heeft contact gezocht met de scheepseigenaar.

Waarschijnlijk verloor het schip de containers vanwege het ruige weer en harde wind. Het schip voer over de noordelijke vaarroute, die geschikt is voor groot vrachtverkeer.

De veiligheidsregio Fryslân is op de Waddeneilanden begonnen met zoeken naar aangespoelde containers. "Mochten strandbezoekers containers of delen ervan aantreffen, kunnen ze dit melden aan de gemeente", aldus de Kustwacht.

Advertentie via Ster.nl