NOS Sport

Van Dijke ziet flitsende overname niet aankomen: zilver bij grand slam Tel Aviv

Judoka Sanne van Dijke heeft op het grandslamtoernooi in Tel Aviv zilver in de klasse tot 70 kilogram behaald. De Japanse Shiho Tanaka was in de finale iets te handig voor de Nederlandse.

Sanne van Dijke in actie tijdens de Olympische Spelen van Tokio

Van Dijke wierp de Amerikaanse Melissa Myers vlotjes over de schouder (ippon) en pakte ook tegen de sterke Française Marie Eve Gahié met een houdgreep het volle punt. Tegen Kelly Petersen Pollard leek een heupworp niet te lukken, maar Van Dijke draaide de Britse toch knap door op de rug: opnieuw ippon.

In de finale draaide Tanaka bij een beenveeg van Van Dijke snel op haar buik en verraste de Brabantse met 25 seconden te gaan met een flitsende overname aan de rand van de mat voor een waza-ari.

Geen succes overige Nederlandsen

Hilde Jager liep in Tel Aviv in dezelfde klasse, na winst met ippon op de Israëlische Avia Malka, drie strafjes op tegen de Australische Aoife Coughlan en verloor zo met ippon.

In de klasse tot 63 kilogram viel voor Geke van den Berg en Joanne van Lieshout al in de eerste ronde het doek. Van den Berg moest bij een verwurging van de Britse Gemma Howell aftikken, Van Lieshout liet zich door de Braziliaanse Tamires Crude verrassen met een heupworp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl