Aan boord van de veerboot ontstond er vanochtend vroeg brand
NOS NieuwsAangepast

Nog elf vermisten na brand op veerboot bij Corfu, honderden mensen gered

Speciale reddingsploegen van de brandweer hebben twee vrachtwagenchauffeurs gered ,die vastzaten op de veerboot waar afgelopen nacht tussen Griekenland en Italië brand uitbrak. Ze zijn met een helikopter van boord gehaald.

Er wordt nog gezocht naar elf vermisten, heeft een woordvoerder van het ministerie voor Maritieme Zaken bekendgemaakt. Onder hen zijn drie Grieken. De bluswerkzaamheden op het schip, dat ten noorden van het eiland Corfu ligt, zijn nog in volle gang. De brand is nog niet volledig onder controle.

Zo zag de brand en reddingsoperatie er in de vroege ochtend uit:

Veerboot in vlammen voor Griekse kust

Vrij snel na uitbreken brand werden 279 passagiers en bemanningsleden gered door de Griekse kustwacht en marine. Het bleek dat er een verstekeling aan boord was, een migrant die niet op de passagierslijst stond. Er wordt gevreesd dat er nog meer verstekelingen aan boord waren. De geredde passagiers zijn ondergebracht in hotels op Corfu. Tien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, allen met lichte verwondingen of ademhalingsproblemen.

Brand in ruim met vrachtwagens

Op het 183 meter lange schip brak vanochtend vroeg brand uit voor de kust van het Corfu, terwijl het vanuit Griekenland op weg was naar Italië. Aan boord zaten 239 passagiers en 51 bemanningsleden. Meerdere schepen werden ingezet om de opvarenden van de Euroferry Olympia in veiligheid te brengen.

De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Een ooggetuige zegt tegen de nieuwssite Proto Thema dat hij vlammen zag komen uit een ruim waar vrachtwagens stonden opgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl