Nicholas Latifi
NOS Sport

Formule 1-coureur Latifi, die cruciale rol speelde in WK-strijd, huurde beveiliging in

Formule 1-coureur Nicholas Latifi heeft bij de teampresentatie van renstal Williams toegegeven persoonsbeveiliging te hebben ingehuurd vanwege doodsbedreigingen aan zijn adres.

De Canadees speelde - niet bewust - een cruciale rol in de WK-strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Hij crashte vijf rondes voor het einde van de wedstrijd. Hamilton reed onbedreigd op kop en leek de wereldtitel binnen te slepen, maar door het ongeval kwam er een safetycar op de baan.

Met nog één ronde voor de boeg verdween de safetycar van de baan, waarna Verstappen ineens weer volledig meedeed voor de titel. De Nederlander profiteerde direct, passeerde Hamilton, gaf de leiding niet meer uit handen en werd gekroond tot wereldkampioen.

Na afloop werd Latifi door Hamilton-fans als schuldige aangewezen en kreeg hij veel doodsbedreigingen via social media. In de weken die volgden bleven de berichten binnenkomen. Het deed hem besluiten om beveiliging in te huren bij een uitje in Londen.

Max Verstappen op het podium na het winnen van het wereldkampioenschap Formule 1

"Het klinkt misschien gek, maar je weet nooit hoe serieus mensen met zoiets zijn. Er hoeft maar één dronken fan te zijn op een vliegveld. Of je komt precies iemand tegen die een slechte dag heeft, onder invloed is of een extreme mening heeft. Helaas is dat de realiteit in de wereld waarin we leven. Toen ik na de race in Abu Dhabi in Londen was, had ik beveiliging bij me toen ik met mijn vriendin naar Winter Wonderland ging in Hyde Park."

Latifi sloot positief af. Hij kreeg ook veel steun van mensen. Ook van Hamilton. "Ik ga niet vertellen wat hij zei, maar ik heb ook van andere teamleden van Mercedes berichtjes met steun gekregen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl