Bezoekers van Dance Valley in Spaarnwoude
NOS NieuwsAangepast

Toch geen 1G voor buitenlocaties, alleen testen voor grote evenementen binnen

De verplichting om slechts mensen toe te laten als ze negatief getest zijn op het coronavirus (1G), gaat alleen gelden voor plekken binnen met meer dan 500 man publiek. Buitenlocaties zijn uitgezonderd van de verplichte test. Daardoor zijn voetbalwedstrijden en evenementen buiten dan vrij toegankelijk.

Het is een van de coronaversoepelingen die volgende week vrijdag ingaan, en die het kabinet vanavond wil bekendmaken, melden Haagse bronnen. Het coronatoegangsbewijs gaat in de ijskast. Een ander deel van de versoepelingen gaat vrijdag deze week in.

In grote lijnen waren de meeste maatregelen de afgelopen dagen al bekendgeworden.

Vanochtend was er weer overleg tussen de meest betrokken bewindslieden en minister Kuipers van Volksgezondheid liet zich positief uit over de ontwikkelingen. Hij zei dat er wel een hoog aantal coronabesmettingen is, maar dat dat heel voorzichtig iets begint te dalen en dat de druk op de zorg naar verhouding laag is.

'Blijf verstandig; kans dat iemand besmet raakt, is hoog'

De minister voegde eraan toe dat mensen moeten blijven opletten: "Bij het huidige aantal besmettingen is de kans dat iemand besmet raakt hoog. De kans dat je het daarmee overdraagt aan iemand die kwetsbaarder is, is zeer wel aanwezig. Dus ik zal vanavond benadrukken: blijf gewoon verstandig en blijf voor jezelf en voor je omgeving opletten."

Vanavond maakt Kuipers de maatregelen bekend op een persconferentie, voor het eerst zonder de premier. Dan worden ook de details duidelijk. Er liggen voorlopig geen nieuwe persconferenties in het verschiet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl