In samenwerking met
Oost
NOS Nieuws

Medewerker hogeschool Enschede gearresteerd voor verkopen toetsen

De politie heeft drie mannen gearresteerd die toetsen zouden hebben verkocht aan studenten. Een van de verdachten is een medewerker van Hogeschool Saxion in Enschede.

Saxion heeft de medewerker geschorst. Het gaat volgens de politie niet om een docent, maar om iemand die werkt "in de centrale ondersteuning".

Het vermoeden is dat de medewerker nog niet afgenomen toetsen stal en deelde met de twee andere verdachten, die ze tegen betaling verspreidden onder studenten. De drie mannen zitten voorlopig vast.

Gevolgen voor studenten onduidelijk

De hogeschool doet aanvullend onderzoek om te achterhalen om welke toetsen het gaat, meldt RTV Oost. Na dat onderzoek wordt pas duidelijk welke gevolgen dit heeft voor studenten, staat op de site van de onderwijsinstelling.

"We begrijpen dat dit vragen oproept bij onze studenten en medewerkers en vinden het ontzettend vervelend dat wij daar nog geen duidelijkheid over kunnen geven", schrijft Saxion. "Diefstal van toetsen vinden wij volkomen onacceptabel en wij willen dat de onderste steen bovenkomt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl