NOS NieuwsAangepast

Volt schorst Kamerlid Gündogan na meldingen over grensoverschrijdend gedrag

De Tweede Kamerfractie van Volt heeft Nilüfer Gündogan geschorst na meldingen over grensoverschrijdend gedrag. De partij zegt niet waar dat betrekking op heeft.

De partij heeft een extern integriteitsbureau ingeschakeld om onderzoek te doen naar de meldingen. "Dit om voor betrokkenen een veilige omgeving te creëren voor het vervolg van het onderzoek en om hoor en wederhoor te kunnen laten plaatsvinden."

Volt wil er verder niks over zeggen zolang het onderzoek bezig is. Gündogan was voor de NOS niet bereikbaar voor een reactie. Tegen de Volkskrant zegt ze niet te weten waar de melding over gaat. "'Ik weet niks en mag blijkbaar niks weten."

Gündogan blijft lid van de Kamerfractie, maar zal zich onthouden van alle activiteiten, laat een woordvoerder weten. Zij zal dus niet deelnemen aan debatten, partij-optredens en campagne-activiteiten. Ook zal zij niet actief zijn op sociale media.

De 45-jarige Gündogan werd als de nummer twee van de pro-Europese partij vorig jaar gekozen in de Tweede Kamer. Eerder was ze lid van D66 en werkte ze onder meer als consultant en projectmanager.

In de Kamer houdt zij zich onder meer bezig met defensie, financiën en onderwijs. Tijdens debatten heeft ze regelmatig aanvaringen met parlementariërs van Forum voor Democratie. Onlangs sprak ze in Nieuwsuur over de dreigementen die ze regelmatig ontvangt, waardoor ze onlangs een paar dagen afwezig was.

Gistermiddag sprak Gündogan in het radioprogramma Spijkers met Koppen over die bedreigingen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl