Lucinda Brand in actie tijdens het NK in januari
NOS Wielrennen

Na Europese titel, wereldbeker en Superprestige wint Brand ook X2O-trofee

Veldrijdster Lucinda Brand blijft de zeges aaneenrijgen. De 32-jarige Dordrechtse won na de Europese titel, de wereldbeker en de Superprestige ook de X2O-trofee, het derde regelmatigheidsklassement en de afsluiter van het seizoen. In de laatste wedstrijd, in Brussel, werd ze tweede achter Denise Betsema.

Brand, die zaterdag de eindzege in de Superprestige veiligstelde, kende een slechte start en moest meteen in de achtervolging op Betsema. Ver kwam de nummer twee van de WK niet, want een glijpartij vroeg in de koers gooide roet in het eten. Betsema bouwde haar voorspong verder uit en bleef in de rest van de wedstrijd uit het zicht van Brand. Manon Bakker werd derde.

Brand won de X2O-trofee vorig jaar ook al. Toen bleef ze Annemarie Worst voor.

Van der Haar sluit seizoen af met vierde plaats

Lars van der Haar, die zowel Nederlands als Europees kampioen werd en op de WK zilver pakte, kwam bij de mannenwedstrijd in Brussel als vierde over de streep.

De 30-jarige Van der Haar moest na een vroege valpartij in de achtervolging. Hij klom op naar de vierde plek, achter de Belgen Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Jens Adams. De Belg Toon Aerts was al zeker van de eindzege in het klassement. Van der Haar eindigde in het klassement als vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl